TYSK SEIER: Pascal Ackermann vant foran Kristoffer Halvorsen i Bredene Koksijde Classic. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Se Halvorsen spurte til andreplass i Bredene Koksijde Classic

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.03.19 17:21

Del på    

VIDEO: Pascal Ackermann ble en sykkellengde for sterk i spurten.

(procycling.no): Fredag skulle spurterne gjøre opp om seieren i det belgiske endagsrittet Bredene Koksijde Classic, tidligere kjent som Handzame Classic.

Kristoffer Halvorsen (Team Sky) vant rittet i 2017, og var sammen med Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) og Vegard Stake Laengen (UAE) de norske innslagene i spurten.

ANNONSE: Bredene Koksijde Classic gikk på Eurosport Norge og Eurosport Player. Trykk her for å sikre deg tilgangen til Norges beste sykkeldekning

På de siste kilometerne fikk Halvorsen god hjelp av Chris Lawless, men ved en innsnevring med to kilometer igjen, havnet nordmannen noe lenger bak i feltet. Likevel fant Halvorsen en god vei frem mot spurten.

Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe) var den som manøvrerte seg best på den siste kilometeren, og kunne åpne spurten fra en drømmeposisjon.

Tyskeren vant rittet, mens Halvorsen kom meget godt på slutten og tok andreplassen, like bak den tyske mesteren. Dessverre for Halvorsen fikk han fri bane i spurten akkurat litt for sent til å komme seg for å ta seg forbi Ackermann. 

Se video av spurten under – video fra Eurosport Norge:

Alvaro Hodeg ble nummer tre på lagkamerat Pieter Serrys sykkel etter teknisk trøbbel på de siste 15 kilometerne. Dermed var det de samme tre som var på podiet i år som i fjor. Den gang ble Hodeg vinneren, Halvorsen nummer to, mens Ackermann tok den siste plassen på podiet i fjor.

Hjelperytter Stake Laengen på offensiven

Den norske mestertrøya til Vegard Stake Laengen var godt synlig i front av feltet på de siste milene av endagsrittet.

Da Mathias Norsgaard (Riwal Readynez) satt alene i front med 12 kilometer igjen, gikk Trek-Segafredo-rytteren Alex Kirsch fra feltet. Stake Laengen støtet fra front av feltet opp på hjulet til Kirsch.

Etterhvert kom også Lars Boom opp til duoen. Stake Laengen var en dedikert hjelperytter for Simone Consonni og tok ingen føringer i trioen. Dermed var samarbeidet dårlig, og forsøket ble hentet av feltet med åtte kilometer igjen

ANNONSE: Se Milano-Sanremo på Eurosport Player og Eurosport Norge. Trykk her for å sikre deg tilgang!