MYE BEDRE: Gerben Thijssen veltet stygt, men har tatt store steg den siste uka. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Kunne ikke gå: – Framgangen har vært utrolig

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.11.19 13:08

Del på    

Gerben Thijssen er hjemme igjen etter velodrom-velt.

(procycling.no): Det ble fort stille inne på velodromen t Kuipke i Gent da 21 år gamle Gerben Thijssen veltet i den ene svingen og ble påkjørt av danske Oliver Wulff rett etterpå. Konkurransedagen fikk en tidlig avslutning, og Thijssen ble fraktet rett videre til sykehus – vel å merke etter at kom til bevissthet igjen etter det kraftige sammenstøtet.

En drøy uke senere er Lotto Soudal-rytteren hjemme igjen hos kjæresten Shari. Han forteller om voldsom framgang etter at han våknet kraftig forslått opp på sykehuset i Gent.

– Jeg sover bedre nå, siden jeg er hjemme igjen. Alle testene ser bra ut, og framgangen min har vært utrolig. Den første dagen kunne jeg ikke gå engang, men den påfølgende dagen var jeg oppe på beina igjen. Det er slike ting som løfter deg framover: Å gå igjen eller å ta trappene. Jeg mener også det er ekstremt viktig at jeg kan føre normale samtaler med alle igjen, påpeker Thijssen i et intervju med Het Laatste Nieuws.

Unggutten forteller videre at besøket fra teamsjef John Lelangue betød mye for ham mens han fremdeles var sengeliggende:

– Det er en person jeg virkelig ser opp til. At en som han viser omtanke for meg, betyr mye, påpeker han.