FRØY-LAGET: Blir ikke å se på landeveien neste år etter at sponsorjakten mislyktes. (FOTO: TEAM FRØY-BIANCHI)

Frøy-Bianchi legges ned

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 21.10.15 18:21

Del på    

Mislyktes i sponsorjakten for neste sesong.

IF Frøy legger ned sitt kontinentallag, Frøy-Bianchi. Det skriver Frøy på sine nettsider.

– I Frøy har det vært viktig å sikre bredden i klubben. Som det eneste kontinentallaget i Oslo, kunne vi gi et springbrett for unge syklister samtidig som vi kunne beholde lovende syklister fra egen klubb og rekruttere fra andre, skriver Espen Hillmann,  leder for landeveiskomiteen i IF Frøy.

Det var Sykkelmagasinet som først omtalt nedleggelsen.

– Målet med kontinentallaget var å gi unge ryttere en mulighet til å utvikle seg og kjøre på et høyere nivå, skriver IF Frøy.

Fire år på topp
Kontinentallaget startet opp for fire år siden. Da var navnet, Frøy-Trek. De siste tre årene har de vært kjent som Frøy Bianchi med Bianchi og Nordic cycling som sponsorer.

– Laget har gjennom fire år deltatt i ritt kategoriserte UCI-ritt. Frøy Bianchi har deltatt i mange ritt i både inn- og utland som for eksempel: Sibiu Cycling Tour, Tour of Croatia, Arctic Race of Norway og Tour of Taiwan, skriver Hillmann.

if+frøy magnus+børresen andreas+landa sykkel sykling procycling

MAGNUS BØRRESEN: (t.v) Ble U23-Norgesmester for klubben Frøy. Andreas Landa syklet for kontinentallaget i 2014-sesongen. (foto: procycling.no)

Et av høydepunktene for laget, var da de vant lagkonkurransen i Tour of Taiwan tilbake i 2013.

Ikke ny sponsor
Frøy er klare på at de legger ned på grunn av at det ikke er nok penger i kassen for neste år. Det på grunn av at de ikke

– Hovedgrunnen til av vi legger ned laget er at sponsorjakten, etter mye arbeid, ikke har gitt resultater, skriver Frøy.

Uavhengig av om Frøy har et kontinentallag eller ikke, vil den grønnkledde Oslo øst-klubben fortsatt være å se på sykkelløp rundt om i Norge.

– Frøy vil være å se i Norgescup i de kommende år.  Vi fortsetter vår elitesatsning, men ikke som kontinentallag, sier Hillmann.