Quinn Simmons

USMAKELIG: Quinn Simmons tweets falt ikke i smak hos verken sykkelmiljøet eller arbeidsgiver Trek-Segafredo. 19-åringen blir nå utelatt fra konkurranse på ubestemt tid. FOTO: Getty Images/Twitter

Fjernet fra klassikerne etter usmakelige tweets

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.10.20 10:13

Del på    

Quinn Simmons viste blant annet sin støtte til Donald Trump.

(procycling.no): En meningsytring fra den nederlandske sykkeljournalisten José Been om det amerikanske presidentvalget, endte indirekte opp med å kaste proffsyklisten Quinn Simmons (Trek-Segafredo) ut av klassikerne.

Cycling Tips-journalisten skrev først:

”Kjære amerikanske venner. Jeg håper dette forferdelig presidentskapet snart er over for dere. Og for oss som (tidligere?) allierte også. Dersom du følger meg, og er Trump-tilhenger, må du gjerne gå videre (avfølge meg, vår anm.). Det er ingen unnskyldning for å følge eller stemme for denne onde, fryktelige mannen”.

19 år gamle Simmons svarte med en vinkende hånd, for å markere at han støtte Been. Han brukte også en «sort hånd»-emoji, noe som ble tolket rasistisk. I USA har det som kjent vært svært anspent mellom politiet og Black Lives Matter-bevegelsen i etterkant av at George Floyd ble drept av lokalt politi i Minneapolis i mai.

Også tidligere har han postet innlegg som inkluderer sterk sympati for Trump og hans politiske ståsted.

Blokkerte sine kritikere

John Muther fulgte opp med å skrive «antakelig en Trumper» under kommentaren fra Simmons, og Trek-syklisten svarte:

– Det stemmer, etterfulgt av det amerikanske flagget.

Simmons fulgte deretter opp med å blokkere flere sykkeljournalister og andre som fordømte opptredenen hans.

Blant journalistene som reagerte var Caley Fretz, redaktør hos Cycling Tips. Han opplevde å bli blokkert av Simmons, og skrev følgende om hendelsen på Twitter:

Tas ut av klassikerne

Saken kunne ha endt med det, men WorldTour-laget Trek-Segafredo valgte å ta affære. Det amerikanske laget sendte like før midnatt ut en pressemelding, der de bekreftet at Simmons ikke kom til være i aksjon for dem på ubestemt tid.

Trek Bicycles har lenge hatt et anstrengt forhold til Trump ettersom de hovedsakelig bygger sine sykler i Kina, mens den amerikanske presidenten forsøker å verne amerikansk industri og har lagt opp til en handelskrig mot kinesiske styresmakter.

– Trek-Segafredo er en organisasjon som verdsetter inkludering og støtter en mer mangfoldig og rettferdig idrett for alle utøvere. Samtidig som vi støtter ytringsfriheten, vil vi også la folk stå ansvarlige for egne ord og handlinger. Dessverre kom Quinn Simmons med uttalelser på nettet som vi føler er splittende, provoserende og skadelige for laget, sykkelsporten, fansen og den positive framtida vi håper å skape for idretten vår. Som en følge av det, vil han ikke sykle for Trek-Segafredo inntil videre.

Simmons var i aksjon under onsdagens La Flèche Wallonne. Faktisk la han ut Twitter-meldingene både før og etter innsatsen under Ardenner-klassikeren.

Unggutten ble juniorverdensmester på landeveien i 2019. Tidligere i år ble han nummer to under Ungarn rundt.

– Laget og samarbeidspartnerne vil samarbeide for å bestemme hvordan vi vil gå videre i denne saken, og holde fansen og offentligheten informert om beslutningene som tas, heter det videre i meldinga fra Trek-Segafredo.

Tagget med: ,

Les også disse