ANGREP: Eiking på offensiven på Mount Etna. FOTO: Skjermdump med tillatelse fra Eurosport.

Eiking satte lagkamerat opp til seier på Mount Etna

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.04.19 16:39

Del på    

Martin vant 4. etappe av Giro di Sicilia.

(procycling.no): Den formidable stigningen til Mount Etna pekte ut Brandon McNulty (Rally) til Giro di Sicilias sammenlagtvinner i 2019.

Amerikaneren forsvarte ledertrøya til tross for sterkt press fra Wanty Gobert-duoen Odd Christian Eiking og Guillaume Martin.

Eiking, andremann sammenlagt før etappen, angrep og kombinerte krefter Martin for å isolere rittlederen.

1.5 kilometer fra mål blåste Martin fra konkurrentene og kjørte solo inn til etappeseier. Martin vant etappen foran Fausto Masnada (Androni) som krysset målstreken 10 sekunder etter. Dayer Quintana (Neri-Selle Italia) var solo på slutten, men endte til slutt på tredjeplass.

– Jeg er så klart fornøyd med etappeseier. Jeg hadde vært enda mer fornøyd med sammenlagtseier også. Vi prøvde å kjøre et agressivt ritt. Vi kjørte hardt i bunn av bakken og så gjorde Odd Christian Eiking et godt angrep og tvang de andre lagene til å jobbe, sier Martin i et intervju vist på Eurosport.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Deretter angrep jeg, men McNulty var veldig sterk. Da jeg så hvor sterk han var så fokuserte jeg bare på etappeseieren. Jeg kjørte taktisk og ga alt jeg hadde på de siste 1.5 kilometerne. Jeg er for det meste fornøyd, sier Martin som klatret opp til andreplass sammenlagt.

Eiking, som ofret seg for sin franske lagkamerat med sitt sju kilometer lange soloangrep, falt ut av topp ti listen sammenlagt.

Slik gikk det til

Etter et tidlig brudd hadde animert etappen innledningsvis, gikk et samlet felt gjennom byen Belpasso, hvor den siste 30 kilometer lange klatringen til mål startet så smått.

Vinner av tredje etappe, McNulty, startet dagen med en 59 sekunders ledelse på Eiking sammenlagt og Team Rally kontrollerte utviklingen i front for sin amerikanske leder. Eiking angrep 16 kilometer fra mål og la press på mannen i ledertrøya.

Team Rally sendte alle mann til pumpene idet nordmannen fikk en luke på 30 sekunder. McNulty hadde fremdeles tre hjelpere foran seg på siste milen og det amerikanske laget tauet inn den ensomme utbryterne jevnt og trutt.

Med Eiking i ferd med å innhentes, angrep hans franske lagkamerat Martin. De to Wanty-rytterne fant hverandre med ni kilometer igjen, før Martin angrep på nytt og Eiking hadde gjort slitt for dagen. Etter et sterkt press fra Wanty var nå McNulty omsider isolert.

Dayer Quintana (Neri-Selle Italia) prøvde å gå solo mot slutten, men ble nærmest blåst av veien da Martin angrep like før flamme rouge. Med franskmannen på vei inn til etappeseier, kjørte McNulty kontrollert og trygget sammenlagttittelen med en fjerdeplass på etappen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse