TATT IGJEN RETT FØR MÅL: Boasson Hagen lå i en firemannsgruppe da 300 meter gjenstod, men måtte kaste inn håndkleet da feltet kjørte inn utbrytergruppen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

TATT IGJEN RETT FØR MÅL: Boasson Hagen lå i en firemannsgruppe da 300 meter gjenstod, men måtte kaste inn håndkleet da feltet kjørte inn utbrytergruppen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet

Edvald: – Jeg trodde på seier

Procycling
Tips meg

Publisert 14.05.14 20:51

Del på    

Boasson Hagen var skuffet etter dagens avslutning, men er likevel optimistisk foran morgendagen.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen lå lenge an til en etappeseier på dagens etappe i Giro d’Italia, men på de siste hundre meterne stivnet han fullstendig.

– Jeg hadde troen på seier hele veien, og følte meg bra, men farten ble litt for høy mot slutten, sier Sky-syklisten til procycling.no.

Rudsbygdingen hadde hatt denne etappen som mål lenge. På de innledende etappene måtte 26-åringen gjøre opptrekk for Ben Swift, men i dag fikk han endelig muligheten til å kjempe om seier.

– Det ble akkurat litt for tøft. Jeg lå bra an hele veien, men da Katjusja kjørte veldig fort mot slutten der så lå jeg helt på grensen. De kom fort bakfra, og da var det ingenting igjen i beina. Jeg følte meg egentlig bra utenom de siste meterne, men da sprutet det over med melkesyre, forteller Boasson Hagen.

Cycling: 97th Tour of Italy 2014 / Stage 5

FULGTE KATJUSJA-TOGET: Boasson Hagen satt perfekt posisjonert på hjulet til Katjusjas opptrekkstog, men valgte feil taktikk mot slutten. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Burde ventet
Han mener likevel at resultatet kunne blitt annerledes dersom han hadde kjørt mer avventende, og latt være å følge rykket til Daniel Moreno (Katjusja).

– Jeg burde kanskje ventet litt og sittet litt lengre bak istedenfor å følge rykket mot slutten, innrømmer Boasson Hagen.

Da feltet passerte toppen av dagens nest siste stigning, la den formsterke rudsbygdingen seg helt i front nedover den såpeglatte utforkjøringen. Dette var derimot ikke noe forsøk på å få en luke.

– Det var bare fordi det var så glatt, så det gjaldt å ikke risikere noe, i tilfelle det skulle bli krasj, forklarer Boasson Hagen.

Ny mulighet i morgen
Morgendagens etappe har en liknende avslutning som i dag, med en slak stigning opp til Montecassino. Der håper 26-åringen på revansj etter dagens skuffelse.

– Det er noe lignende i morgen, men med en litt lengre stigning. Den er ikke så bratt, og litt flatere på slutten, men teknisk og med mye svinger. Jeg har absolutt muligheten til å gjøre det bra i morgen, sier Boasson Hagen.

Han er riktignok ikke sikker på at han vil få støtte fra laget, men regner med avslutningen vil bli for tøff for spurteren deres.

– Swift går for poengtrøyen og vil gjerne ha poeng, men jeg har nok bedre mulighet for seier i den avslutningen. Men vi har ikke hatt lagmøte enda, så ingenting er sikkert, avslutter Boasson Hagen.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse