ALT MÅ KLAFFE: Edvald Boasson Hagen blir ikke Sky-kaptein i Flandern rundt (FOTO: Torgeir Strandberg/procycling.no)

– Det skal mye til for at jeg vinner

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 4.04.14 15:55

Del på    

Team Sky stiller laget bak britisk rytter.

KORTRIJK (procycling.no): Edvald Boasson Hagen er fratatt kapteinsbindet til Team Sky i forkant av Flandern rundt. Det bekrefter Boasson Hagen overfor procyling.no på fasjonable Hotel Messeyne i Kortrijk.

– Geraint Thomas er kaptein, jeg er nummer to i rekken. Det blir kjørt for meg hvis det blir en større spurt på slutten, sier Boasson Hagen til procycling.no

Han sitter rolig og avslappet, dypt i skinnstolen mens han svarer på spørsmålene fra en liten gruppe journalister.

– Jeg skal ikke være hjelperytter for Thomas. Jeg får en fri rolle, men det er Thomas som får laget rundt seg. Har jeg en dårlig dag, må jeg uansett hjelpe ham. Vi kjører ikke mot hverandre, sier Boasson Hagen.

– Alt må klaffe
Boasson Hagen sier det er mye som skal til for at han tar seieren etter 259 kilometer med stadige flamske, brosteinsbelagte hellinger mellom Brugge og Oudenaarde på søndag. Selv peker han på Fabian Cancellara, Tom Boonen og Peter Sagan som de største favorittene.

Edvald, Alene

STÅR ALENE: Edvald Boasson Hagen må klare seg selv i Flandern rundt (FOTO: Torgeir Strandberg/procycling.no)

– Skal jeg vinne, må jeg først og fremst ha en veldig bra dag. Jeg må være med i front og følge de rytterne som får luker mot slutten. Alt skal klaffe perfekt. Men jeg føler formen er grei, og jeg har trent bra hele vinteren, sier Boasson Hagen.

– Jeg har lyst til å kjempe i toppen av Flandern rundt. Derfor er pallen målet. Det blir hardt, men jeg er klar for å kjempe for det, sier Boasson Hagen.

– Edvald kan vinne
Geraint Thomas blir spydspissen til Team Skys klassikerlag. Han tror Boasson Hagen likevel kan kjøre et godt resultat på søndag.

– Han er en sterk rytter, og han har kjørt bra i endagsløpene i år. Hvis det blir spurt mot slutten, er han ett av navnene som kan kjøre et toppresultat. Hvis alt går hans vei, kan han vinne, sier Geraint Thomas til procycling.no.

Hva er målsetning
Flere har hevdet Boasson Hagen ikke har utviklet seg godt nok de senere årene.  Selv sier han at han stadig blir bedre, og at det riktige er å fortsette å jobbe på samme måte.

Les mer: Sykkelpresidenten krever at Boasson Hagen presterer

– Det har ikke vært så mange store seirer de siste årene, men det har heller ikke vært stillstand. Jeg har kjørt større løp, og det er ikke bare å stille opp og vinne, sier Boasson Hagen.

Tagget med:

Les også disse