BLANT PROFFENE: August Jensen sammen med proffene Odd Christian Eiking og Alexander Kristoff under årets NM-fellesstart. Til neste år vil også han være blant proffene som skal prøve seg mot klubblagene og kontinentallagene. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no

– Du merker at det er et hakk opp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.11.17 10:07

Del på    

Godt førsteinntrykk for August Jensen med sitt nye lag.

(procycling.no): November er for mange lag måneden som markerer oppstarten på en rekke treningsleirer utover vinteren. Så også for Israel Cycling Academy, hvor nordmennene Sondre Holst Enger og August Jensen sykler i 2018-sesongen.

De to møtte resten av sine nye lagkamerater i Israel for en drøy uke siden. Etter en fire dager lang samling, bar det videre til en ny samling i spanske Girona, hvor de fremdeles oppholder seg.

For Jensen sin del blir også hans første opphold i et profflag. Bodoværingen signerte for One Pro Cycling foran 2017-sesongen, men da det økonomiske falt sammen ble det en ny sesong i Team Coop. Der imponerte han, og sikret seg kontrakten med det israelske laget. Foreløpig har det vært en god start.

– Jeg vil si at det var et godt førsteinntrykk, både av lagkamerater, ledelse og hele apparatet rundt. Det er mange som står bak et sykkellag, det er ikke bare dem man ser på TV. Man får en liten rundgang av alle som er med, og litt av bakgrunnen til laget og lagets røtter i Israel. Det var veldig spennende.

– Det er jo klart mye større (enn Coop). Apparatet er mye større. Det er mer penger i spill. Det er en større rytterstall. Du merker at det er et hakk opp, sier han til procycling.no.

– Virker som et bra prokonti-lag

Prokontinentallaget er blant de mest internasjonale lagene i sykkelsporten, med 24 ryttere fra 16 forskjellige land. Israel er representert med fem ryttere. Ellers er Norge, Spania, Canada og Australia de eneste nasjonene med flere enn én rytter i laget.

– Det er en liten trygghet i det. Det er behagelig å ha en annen nordmann der, og kunne snakke litt norsk. Det er veldig mye som går i engelsk, naturlig nok, men det er greit at vi er to nordmann, sier Jensen om lagkameraten Holst Enger.

De to var blant en rekke nysigneringer, som også består av solide ryttere som Ben Hermans, Ruben Plaza og Kristian Sbaragli.

– Det virker som om det er mer penger i laget, bedre ryttere og dermed også et bedre rittprogram til neste år. Det er ikke bare jeg som har tatt et steg opp, hele laget rundt har også tatt et steg i riktig retning. Det virker som et bra prokonti-lag, bemerker han.

På samlingen har de også gått gjennom «sånn høvelig» gjennom et rittprogram, men Jensen er selv usikker på hvor mye konkret han kan si. Som et prokontinentallag vil selvsagt mye av rittprogrammet bestå av invitasjoner til forskjellige ritt, og Jensen tror på flere muligheter for å kunne sykle ritt på WorldTour-nivå.

(Artikkelen fortsetter under Instagram-bildet, med Jensen i sin nye drakt)

 

Waiting for next year to come like.. #yallaacademy #israelcyclingacademy 📷@noa_arnon

Et innlegg delt av August Jensen (@augustjensen)

26 år gamle Jensen har mesterskapserfaring fra både EM og VM i år, men er foreløpig uprøvd på WorldTour-nivå. Riktignok er han langt fra uprøvd i konkurranse mot WorldTour-ryttere og lag, men bodoværingen forventer seg en annen hverdag i sitt nye lag, enn rollen han hadde i Team Coop de siste årene.

– Det blir ikke som i Coop, hvor jeg hadde fri rolle i så godt som alle rittene jeg syklet. Du må gå gradene, og finne seg i å ha en litt annen rolle. Det er jeg forberedt på. Jeg håper å være med på enkelte etapper og enkelte ritt hvor jeg kan få egne muligheter.

– Selv om jeg klatret ganske bra i de rittene jeg syklet for Coop, så vil det å være en klatrer innebære noe helt annet når vi kommer til WorldTour-nivå. Jeg er ingen rytter det satses på i veldig kupert klatreterreng, men mer en typisk klassikerrytter vi kjenner igjen i flere andre norske ryttere, slik som Edvald, Alex, Amund og Truls. Norske ryttere er ganske like, og jeg føyer meg inn blant dem som vil satse på klassikerne.

– Inntrykket jeg har fått fra de samtalene vi har hatt på laget, er at jeg går inn i klassikergjengen. Så er det andre som er mer spesifikke på klatring. På kontinentalnivå glir de rollene litt mer inn i hverandre. På dette nivået tror jeg det er mer spesifikke roller, forklarer han selv.

Læreår

Fra 2017-sesongen kan han se tilbake på fire seirer, hvorav den klart største kom med seieren på den tredje etappen i Arctic Race, hvor han spurtslo gjennombruddsmannen Dylan Teuns. Totalt 36 plasseringer blant de ti beste kan han se tilbake på, noe som også sikrer han en plass blant de ti beste på statistikken over ryttere med flest topp ti-plasseringer i UCI-ritt i løpet av sesongen – en statistikk som toppes av Alexander Kristoffs 43 topp ti-plasseringer.

– Det har vært et bra år. Det hadde vært kult å få litt flere seirer enn de fire jeg hadde, men jeg var oppe og snuste mange ganger på topplasseringer og seirer. Jeg kan ikke forvente å prikke inn like mange resultater til neste år. Det blir en lærekurve. Jeg håper jeg kan prikke inn resultater på samme måte på dette nivået om noen år. Det er det som er målet.

– Det blir som et læreår for min del. Men man skal ikke bli defensiv av den grunn. Det er litt for lett å bli defensiv hvis man bare sier at det er et læreår på veien. Man er alltid sulten, og ønsker å få resultater eller skape resultater for lagkamerater.

 – Ja, du har et langsiktig perspektiv på karrieren?

– Ja. Det handler om å gjøre ting riktig, sier Jensen.

Tagget med: , ,

Les også disse