RUI COSTA: Vant Sveits rundt sammenlagt for tredje gang.

Dramatisk trøyebytte på siste etappe

Torgeir Strandberg
Tips meg @torgeirstrandbe

Publisert 22.06.14 17:24

Del på    

Costa knep skjorta til Martin.

Rui Costa vant den siste etappen av Tour de Suisse foran Bauke Mollema og Mathias Frank. Costa vant også Sveits rundt sammenlagt etter å ha avkledd Tony Martin på de to siste stigningene.

Les mer: Tony Martin med sensasjonell klatreprestasjon

Marthias Frank knep andreplassen foran Bauke Mollema på tredjeplass. Martin har ledet Tour de Suisse siden første etappe, men klarte ikke forsvare ledelsen overfor den regjerende verdensmesteren i landeveissykling, som støtet seg opp til bruddet på nest siste stigning. Dagens seier var hans første som verdensmester, og portugiseren var svært fornøyd etter målgang.

– Jeg er veldig fornøyd og lettet etter å ha tatt min første seier som verdensmester, sa Costa etter målgang, som vant Sveits rundt for tredje gang på like mange år.

Les mer: Marerittår for Sky-rytter

Tøff avslutning
På nest siste stigning for dagen støtet en gruppe opp til et brudd fra starten av etappen, en gruppe som totalt utgjorde en gruppe på tolv ryttere. Rui Costa, Mathias Frank og Bauke Mollema. Costa lå før etappen bare et drøyt minutt bak Martin før etappen, mens Frank og Mollema lå henholdsvis 1:14 og 1:41 bak Martin.

RÅSTERK: Tony Martin har virket råsterk hele uken, men vil trolig få det tøft denne helgen mot klatrerne. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

TONY MARTIN: Klarte ikke følge Costa på siste etappe. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Ved inngangen til siste bakke, Saas-Fee, var Martin tom for hjelperyttere, to minutter bak tolvmannsgruppen. Giant-Shimano tok ansvar for andremann i sammendraget, Tom Dumoulin, men klarte bare å stabilisere avstanden på rundt to minutter.

Alene til mål
Martin klarte å redusere avstanden til 1:38, med 12 kilometer til mål, men få kilometer senere hadde avstanden økt til godt over to minutter igjen.

Franks hjelperytter i bruddet, Marcell Wyss, kjørte fra bunnen av bakken til Saas-Fee, og med 3, 4 kilometer igjen støtet Frank, som var avhengige av å hente ti sekunder på Costa. Frank ble fort hentet, og regjerende verdensmester, Rui Costa, gikk kontra og ble aldri truet om etappeseieren.

Resultater