OFFENSIV: Matteo Trentin var på offensiven under lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Foto: © Tim De Waele

– Den mest nervøse åpningshelgen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.02.18 17:28

Del på    

Nytt lag og ny rolle for Matteo Trentin, men resultatene uteble.

(procycling.no): Matteo Trentin (Michelton-Scott) var en av høstsesongens beste syklister i fjor. Da syklet han for seiersmaskineriet Quick-Step Floors, men søkte nye utfordringer foran årets sesong.

I Michelton-Scott er han høyere oppe i klassikerhierarkiet, og italieneren har høye ambisjoner foran vårsesongen.

Klassikersesongen ble som kjent sparket i gang med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne i helgen. Med henholdsvis 55.- og 16.plass, var det naturligvis ikke full jubel for Trentin og hans nye arbeidsgiver. Likevel er det, som det ofte er i sykling, mer som ligger bak resultatene, og 28 år gamle Trentin kan ta med seg noen positive opplevelser fra helgen.

I Omloop var han med i tolvmannsgruppen Michael Valgren (Astana) angrep og sikret seieren fra. Dagen etter var Trentin i et av de mest lovende bruddforsøkene underveis, før han ikke fant veien frem i spurten. 

– Ingen resultater, så vi kan ikke være fornøyde med det, men jeg synes vi kan være det med prestasjonen. Jeg er i litt dårligere form enn i fjor, sa Trentin til cyclingnews.com etter søndagens ritt.

– Vi prøvde å spurte for meg, men det var som det var. Groenewegen er enkelt og greit overlegen for øyeblikket. Vi ble sperret inne et par ganger. På Oude Kwaremont var jeg der, jeg var med i den første gruppen, og jeg fikk fortsatt til noe i spurten. Det kunne vært bedre, men det kunne også vært verre.

Trentin pådro seg en skade for halvannen måned siden, noe som gjør at oppladningen ikke har vært helt optimal. Dog poengterer han at formen er på rett vei.

Nervøst

Rittene i helgen var preget av flere små velter, og flere av rytterne måtte smake på både asfalt, brostein og jord i løpet helgen. Smale veier og resultatkåte syklister som vil ligge først i feltet er ingen trygg kombinasjon.

– Det var veldig, veldig nervøst, antageligvis den mest nervøse åpningshelgen i min karriere. Alle gir alt. Det er UCI-poeng på spill og lag som vil vise seg frem, pluss at nivået blir høyere hvert år. 

Michael Matthews, Fernando Gaviria, Sacha Modolo og Marcus Burghardt var bare noen av de som gikk ned i helgen. Trentin peker på smale veier, samt at alle lag har ryttere som kan være med i finalen.

– Alle har noen på laget deres som kan være en del av frontgruppen, men problemet er at veien bare er tre meter bred, så det er bare plass for to lag foran. Alle vil være foran, det er bare normalt. Det er en litt for stor risiko noen ganger. Det er bare åpningshelgen, og sannsynligvis skjer det samme i de neste rittene, poengterer Trentin.

MUUREN: Matteo Trentin tråkket seg opp Muur van Gerardsbergen lørdag. © Tim De Waele

 

Tagget med: , , ,

Les også disse