JAKTER NYE SEIRER: Esteban Chaves kunne juble da han vant den 19. etappen i årets Giro d'Italia. Tim de Waele/Getty Images

Chaves får kapteinsrollen i Vuelta a España

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.08.19 13:12

Del på    

Colombianeren gleder seg til å sykle ritt igjen etter lang treningsperiode siden Tour of Slovenia.

(procycling.no): Simon Yates vant i fjor, men Michelton-Scott stiller uten fjorårsmesteren i årets utgave av Vuelta a España. Heller ikke tvillingbror Adam skal sykle rittet og dermed er det Esteban Chaves som får sjansen til å kjøre inn et godt sammenlagtresultat.

Colombianeren kjørte sterkt i første halvdel av vueltaen da han fikk sin debut i rittet i 2014, og fulgte opp med flere dager i ledertrøya, to etappeseirer og en femteplass sammenlagt året etter.

I 2016 hadde han sitt hittil beste år på sykkelen, da han ble nummer to i Giro d’Italia og tre i Vuelta a España, før han vant Il Lombardia på høsten.

Selv om det var noen lyspunkt, som etappeseieren til Mont Etna i giroen i 2018, har de siste sesongene vært langt tyngre. Tapet av hans gode venn Diana Casas var blant faktorene til at 2017 ble en dårlig sesong, mens han fikk påvist kyssesyken etter Giro d’Italia året etter.

Derfor var det nok mange som gledet seg med colombianeren da han gikk til topps på den 19. etappen i årets Giro d’Italia. Etter noen år med Yates-brødrene som de mest toneangivende sammenlagtrytterne, får han nå sjansen igjen som kaptein i vueltaen.

– Vueltaen er et ritt som alltid har behandlet meg godt siden 2014. Det var mitt første treukersritt noensinne, og jeg gleder meg til å konkurrere igjen. Med tanke på alt arbeidet vi har lagt ned, vil vueltaen forhåpentligvis bli god, sier Chaves i en pressemelding.

I tillegg til Chaves stiller Mitchelton-Scott med Luka Mezgec, Mikel Nieve, Damien Howson, Sam Bewley, Nick Schultz, Tsgabu Grmay og Dion Smith.

Tagget med: , ,

Les også disse