I VELT: Amund Grøndahl Jansen gikk i bakken på den fjerde etappen av Tour de France. Han slo ryggen

IKKE HELT PÅ TOPP: Amund Grøndahl Jansen slo venstrearmen kraftig under åpningen av Binck Bank Tour, men skal likevel prøve å komme seg til mål under dag to av rittet. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix.

Ingen brudd for Grøndahl Jansen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.08.18 09:33

Del på    

Skal prøve å «lure seg igjennom» dagens etappe.

(procycling.no): Inne på den siste kilometeren gikk det helt galt for Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) under åpningen av Binck Bank Tour.

Det som i utgangspunktet så ut som en vanlig dag på jobben i opptrekket rundt Dylan Van Groenewegen, endte med en saftig tur i asfalten og store smerter i venstrearmen.

Les også: Krasjet i kaotisk finale

På glatt underlag inn mot en kaotisk avslutning, var det skubbing og «touch of wheels» mellom en rytter fra Lotto-Soudal og en rytter fra Roompot, som forplantet seg videre bakover i feltet og til slutt endte opp med å sende Grøndahl Jansen, Rick Zabel og Viatcheslav Kuznetsov ned i asfalten. I tillegg ble en rekke ryttere, deriblant den belgiske mester Yves Lampaert, tvunget til å kjøre ut på gresset langs veibanen for å unngå å gå ned i den samme velten.

Har planer om å fortsette

Grøndahl Jansen ble sendt til røntgenundersøkelse mandag kveld. Tirsdag morgen bekrefter han overfor procycling.no at han har intensjoner om å fortsette rittet:

– Jeg skal prøve å lure meg igjennom, bekrefter han i en tekstmelding.

– Hvilke svar ga røntgenbildene?

– Det er ingen brudd. Utfordringen er at håndleddet er lite bevegelig.

Det er selvsagt en stor ulempe når man er midt i et etapperitt. Nå vet vi ikke hvor lenge en skadeskutt Grøndahl Jansen kommer til å overleve, men vi kan jo for ordens skyld nevne at rittet avgjøres oppover Bosberg og Geraardsbergen søndag. Det blir garantert en vond reise med et håndledd som allerede har fått hard medfart …

Heldigvis dreier tirsdagens økt seg bare om en tempoetappe over 12,7 kilometer i Venray.

PS: Kuznetsov er ute av rittet etter å ha fått påvist brudd i brystbeinet, i tillegg til hjernerystelse og en forslått nyre, melder Katusha-Alpecin: