TIL CCC-LIV: Det ordnet seg likevel for Sofia Bertizzolo etter at overgangen til Movistar først havarerte. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Bertizzolo likevel ikke til Movistar

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.11.19 14:58

Del på    

Blir stanset av arbeidskontrakt.

(procycling.no): Movistar skriver i en pressemelding at overgangen til Sofia Bertizzolo ikke blir noe av. Laget skriver at UCIs regelverk for WorldTouren hindrer utøverne å ha doble arbeidskontrakter.

Bertizzolo har en kontrakt med det italienske politiet, og kan således ikke melde overgang til Movistar fra 1. januar, 2020, melder laget.

«I henhold til regelverket som er gjeldende for lag innenfor kvinnenes UCI WorldTour, et nivå Movistar søker i 2020 via WorldTour-lisens, er det restriksjoner når det kommer til doble arbeidsavtaler. Denne praksisen forhindrer Bertizzolo fra å påbegynne konktrakten hos Movistar fra 1. januar. Etter å ha sjekket flere muligheter, og funnet ut at det er umulig å kombinere de to avtalene, kan ikke Movistar gjøre annet enn å ønske Sofia lykke til i hennes framtidige idrettskarriere», skriver laget.

Katrine Aalerud, Jelene Eric og Barbare Guarischi er dermed de tre eneste nykommerne i Movistar foran 2020-sesongen. Fra før av har laget Aude Biannic, Alicia González, Sheyla Gutiérrez, Eider Merino, Lourdes Oyarbide, Paula Patiño, Gloria Rodríguez og Alba Teruel under kontrakt.