FOTO: Jean Knop

– Bør være nok til VM-plass

Procycling
Tips meg

Publisert 20.02.17 09:06

Del på    

Stenberg ferdig med bane-helg i Colombia.

Med 14.plass i poengrittet søndag gjorde Anita Stenberg seg ferdig med helgens World Cup-runde i Colombia.

Selv om resultatet ikke samsvarte med Hero-rytterens forventninger før rittet, kan den norske mesteren trøste seg med at plasseringen sannsynligvis holder til en VM-plass i øvelsen.

– Det var et hardt løp, hvor planen var å være aktiv og ta en runde på feltet. Det var et våkent felt, og vind på banen, så jeg lykkes ikke i mitt forsøk i dag, sier Stenberg – som var tre poeng unna en topp ti plassering.

– I stedet ble det til tre poeng i en spurt, som holdt til en 14. plass. Mot slutten gikk det tungt, men det er vel forventet etter to harde dager. Dog ble resultatet hvert fall er bedre enn hva jeg klarte i Apeldoorn, og det burde gi meg nok poeng til en VM-plass i poengløp.

24-åringens mål foran den kolombianske verdenscuprunden var å sanke poeng foran VM i Hong Kong i april.

Første VM

Etter helgens øvelser kan Stenberg for øvrig vise til en 7.plass i Scratch og 11.plass i Omnium, i tillegg til 14.plass i poengrittet. 11.plassen sørget for at Stenberg forsvarte 5.plass sammenlagt i Omnium-verdenscupen.

– Det gikk litt opp og ned. Jeg kan starte med å si at jeg klarte målet mitt om å forsvare min 5. plass sammenlagt i WC, noe som er utrolig bra. Det er første gang jeg sykler WC, så det å bli fem totalt er godt innafor, sier Stenberg – som etter helgens øvelser leser UCI-rankingen med stor glede.

– Det er ingen nasjoner som har gått foran meg på UCI-rankingen, noe som betyr at jeg med stor sannsynlighet har klart å kvalifisere meg til VM. Som blir mitt aller første VM.

Tagget med: ,

Les også disse