SOLA ARENA: Slik ønsker initiativtakerne at Sola Arena skal se ut når det er ferdig høsten 2017. ILLUSTRASJON: Leiv Nes artikekter

Slik kan Norges sykkelmekka bli

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 10.03.15 21:40

Del på    

Satser på byggestart neste år.

Det planlegges flere velodromer i Norge den dag i dag. Både på Sola utenfor Stavanger, Asker, Stjørdal og Levanger. Aller nærmest er Sola Arena som allerede har fått støtte i Norges Cykleforbund.

I et dokument procycling.no har fått tilgang til, kommer det fram at praktbygget skal bestå av flere etasjer.

– Ikke bestemt
Førsteetasje skal ut fra tegningene bestå av blant annet selve banen, samt område i midten som er tilegnet annen idrett. I tillegg kommer garderober, kontorer o.l.

– Dette er et utkast som beskriver hvordan anlegget kan bli. Konseptbeskrivelsen må ikke tolkes slik at det blir slik til slutt, sier seksjonsleder for idrett og bad i Sola kommune, Torbjørn Hovland til procycling.no.

2500 tilskuere
I andreetasje ses det på mulighetene til å få til et stort treningsrom i tillegg til møte/VIP-rom, kafé og presserom.

Samtidig tenker initiativtakerne at det skal bli plass til 2500 tilskuere på tribunene.

– Den ovale formen (på bygget) gir mest mulig plass på langsiden, ved målgang og legger seg tettere rundt banen på kortsiden, der stigning på velodromen er høyest med 42 grader. (…) Dette gir fri sikt for publikum, heter det i planene.

Det skal også være mulig å ha full oversikt til hva som foregår inne i salen mens man sitter i kaféen på den ene langsiden.

Totalt er det tiltenkt et bruttoareal på 12 208 kvadratmeter.

Behandles i april
Prosjektet er avhengig av statlig støtte. Norges Cykleforbund utarbeider i disse dager en søknad til Norge Idrettsforbund som igjen henvender seg til Kulturdepartementet som deler ut de nødvendige midlene.

– Vi planlegger å få sendt søknaden i slutten av mars, slik at denne kan bli behandlet i NIF i april.  Vårt mål er å få en status for anlegget før sommeren, forteller Hovland.

Forventet byggestart er høsten 2016.

Tagget med: ,

Les også disse