TREDJEPLASS: Emilie Moberg spurtet inn til en tredjeplass på den siste etappen av Ladies Tour of Norway. Anna van der Breggen ble nummer to. Her sammen med Anna van der Breggen under Ladies Tour of Norway. Foto: Anton Vos.

Rabo-Liv dominerer i Halden

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 16.08.14 19:14

Del på    

Anna van der Breggen kom alene til mål.

Halden, (procycling.no): Tørre veier, til tider sol og vind og 110 kilometer i en kupert løype var det kvinnene møtte under lørdagens etappe, fra Strømstad til Halden sentrum.

Det nederlandske profflaget Rabo-Liv fortsetter å dominere i Halden. Anna van der Breggen vant den første etappen av Ladies Tour of Norway, og overtok med det den gule ledertrøyen fra lagvenninnen Marianne Vos.

– Det var en veldig fin og hard etappe. Jeg følte meg sterk og angrep flere ganger underveis. På slutten klarte jeg å komme ifra og er selvsagt veldig fornøyd med å vinne. En stor takk til det norske publikummet som skapte en fantastisk stemning langs løypen, sier en fornøyd van der Breggen til pressekorpset etter målgang.

Moberg utenfor topp ti
Lørdagens etappe ble preget av høy fart og offensiv kjøring, etter flere innlagte spurter og bakkespurter ble feltet fort splittet opp. Emilie Moberg var centimeter fra å vinne den første innlagte spurten, og endte på en sterk andreplass. Vinneren av den første etappen vant de to innlagte bakkespurtene og markerte tidlig at hun hadde en god dag på sykkelsetet. 

– Det blir nok like tøft i morgen. Det virker som det er Rabobank som styrer skuta her, sier Moberg til procycling.no etter målgang.

Mot slutten av løpet ble farten satt betraktelig opp, og feltet lå flere ganger på strek.

– Det var sykt hardt på slutten, men jeg klarte å holde meg fremme bortsett i fra at det var det lille bruddet foran. Det var det ikke opp til oss å kjøre inn, ettersom vi allerede hadde kjørt fra 70 kilometer og inn til de lokale rundene her, sier Halden-jenta.

Moberg viste igjen at hun har etablert seg i verdenstoppen. 23-åringen ble nummer 14, etter en sterk spurt i hovedfeltet, 40 sekunder bak den nederlandske vinneren.

– Jeg ble nummer seks i spurten, eller noe sånt, men jeg hadde jo lyst på en topp ti plassering, sier Moberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SOLOSEIER: Anna van der Breggen støtet seg fra bruddet, og kom alene til mål. Foto: Anton Vos.

SOLOSEIER: Anna van der Breggen støtet seg fra bruddet, og kom alene til mål. Foto: Anton Vos.

Hardt kjør
Den første etappen av Ladies Tour of Norway ble avsluttet med tre lokale i Halden sentrum. Her ble farten satt opp og støtingen ble satt i gang for fullt.

– Det var sykt mye støting på slutten her, det ble kjørt drithardt, så det var bare å henge med for plutselig går det jo av gårde, sier Hitec-rytteren til procycling.no.

– Hva synes du om dagens løype?

– Den var utfordrende og hard, jeg visste det kom til å sprekke opp. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg kjørte i dag, for jeg er jo ingen bakkerytter, svarer Moberg.

Hitec hadde satt sine kort på Moberg, og laginnsatsen underveis var god.

– Jentene hjalp meg kjempe mye fra siste bakkespurten og inn. Miriam, Sara og Cecilie hadde muligheter til å komme seg av gårde i bakkene, så de skulle sitte foran å følge med. Det var litt synd at ingen av de hang med på bruddet som gikk inn, sier 23-åringen.

Podiumguttene er også på plass i Ladies Tour of Norway, noe som ikke er hverdagskost for de kvinnelige proffsyklistene.

– Jeg har lyst til å stå på poduium av andre grunner.

– Hvor stor er sjansen for at du kan få en podiumplassering i morgen? 

– Det spørs helt hvordan det kjøres i morgen. Hvis det ikke blir kjørt knallhardt opp bakken hver gan, da kan jeg ha en sjanse, avslutter Moberg til procycling.no før hun skal kjøre seg ned etter den første etappen.

Søndagens etappe starter klokken 11 på Fredriksten festning, og er 129 kilometer lang. Runden de skal sykle er forholdsvis kupert, og avsluttes med tre lokale runder rundt festningen.