TOPPLASSERING: Emilie Moberg sikret en sterk fjerdeplass for norske Hitec i Nederland torsdag. Rittet ble vunnet av italienske Giorgia Bronzini . Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix.

Moberg med topplassering i Drente

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 12.03.15 18:28

Del på    

– Jeg tenkte at det var litt rart, og at de kom til å prøve og kjøre oss inn, sier Emilie Moberg.

Torsdag syklet de kvinnelige proffene Drenthe 8 Westerveld, et UCI-ritt i Nederland. Emilie Moberg satt i det avgjørende bruddet med syv andre jenter, og ble tilslutt nummer fire etter en spennende finale.

– Fantastisk kjøring av Emilie som sitter med de beste i verden i et langt brudd. Hun tar gode føringer, er med på støtingen helt inn og spurter inn til en fjerdeplass, sier Roy Moberg i en tekstmelding til procycling.no.

UCI-rittet med start og mål i Dwingeloo var 138 kilometer langt, i en teknisk løype med brosteinspartier. Rytterne skulle først sykle to lengre runder, før rittet ble avsluttet med seks lokale runder på 20 kilometer.

– På de to første lengre rundene var det jevn høy fart, og litt hardere kjøring på brosteinen. Fem kilometer før vi skulle inn på brosteinen siste gang var det ei som kjørte inn i sykkelen min bakfra, jeg måtte stoppe, bytte sykkel og fikk reservesykkel, sier Moberg til procycling.no.

– Den reservesykkelen var ikke den samme som min, men det gikk greit tross stort styret og annerledes krankarm.

– Jeg tenkte at det var litt rart
Drente 8 var baneverdensmesteren Kirsten Wild sitt første ritt i Hitec-drakten, og planen var i følge Moberg at Wild var den som skulle sykles for i en eventuell massespurt.

– Vi skulle sitte i front hele dagen, og være med på bruddforsøk. Ble det en massespurt skulle vi kjøre for henne. Vi andre som satt foran skulle passe på bruddforsøkene.

Da rytterne startet på de lokale rundene gikk det avgjørende bruddet, hvor Moberg var med.

– Det gikk et bruddforsøk på den første runden, og jeg var der. Vi fikk 20 sekunder. De to sterkeste lagene Boels Dolmans og Rabobank hadde ingen med i bruddet. Jeg tenkte at det var litt rart, og at de kom til å prøve og kjøre oss inn. De prøvde også.

Med én lokal runde igjen økte spenningen i bruddet. I bruddet satt verdensstjernene Giorgia Bronzini og Annemiek van Vlauten.

– Vi hadde 15 sekunder på det minste, men på den siste runden hadde vi ett minutt og ti sekunder. Jeg begynte å forberede meg på en spurt mot Bronzini og Annemiek. Jeg bestemte meg for å følge hjulet til Bronzini.

– Jeg er der når det skjer
Rytterne som representerte Team Hitec Products i Nederland var Emilie Moberg, Julie Leth, Miriam Bjørnsrud, Tatiana Guderzo, Lauren Kitchen og Kirsten Wild.

Moberg legger ikke skjul på at hun merket det i bena mot slutten av rittet.

– Det var en del støting de siste fem kilometerne. Jeg kjente det svei i bena, men prøvde å holde Bronzini og det funka bra. I den siste svingen før mål klarte jeg ikke å følge henne helt inn. Hun vinner, og jeg ble nummer fire, sier en fornøyd Moberg.

– Jeg følte meg bra i dag, og lå topp 20 hele veien. Jeg er der når det skjer. Det var rart å sykle på en annen sykkel, men jeg gjorde det beste ut av det.

– Hva sier denne fjerdeplassen om utviklingen din?

– Jeg har følt meg sterkere i år, og beviser at jeg har kjørestyrke og en avslutning. De tre første plasseringene var klare, jeg var rett bak. Det er litt surt når man er så nærme, men jeg er veldig fornøyd, avslutter Moberg til procycling.no.

Lørdag skal Moberg sykle sesongens første verdenscupritt.