TOK KONTROLLEN TILBAKE: Team Katjusja under press i Tour des Fjords. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / procycling.no

LIVE: Slik vant Kristoff tredje etappe i Tour des Fjords

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.05.15 13:08

Del på    

Måtte jobbe hardt for seieren.

STORD (procycling.no) Etter sin andre strake seier i rittet, jakter Alexander Kristoff ny jackpot på den tredje etappen av Tour des Fjords. De 166 kilometerne fra Stord til Sauda utgjør rittets korteste etappe.

LES FULLT REFERAT I BUNN AV ARTIKKELEN

– De to hardeste etappene er lørdag og søndag, og har Kristoff brukt opp laget sitt før den tid, får han det hardt, sier rittgeneral Roy Hegreberg til procycling.no før start.

Og det blir heller ikke enkelt på fredagens etappe. Allerede etter en god mil venter etappens første bakkespurt, hvor rytterne skal sykle gjennom Bømlafjordtunnelen. Fra inngangen går det åtte prosent nedover mot bunnen som er 264,5 meter under havets overflate. Derfra skal rytterne krige om klatrepoeng mot toppen.

– Det kommer til å gå unna. Men det er tre felt og lys tunnel, så vi tror dette skal gå veldig greit. Jeg hadde håpt på opphold i dag, men det er fantastisk mye folk og nå har vi en spennende etappe foran oss, sier Roy Hegreberg.

– Det er hvertfall tørt inne i tunnelen. Det er det posetive, ler norgesmester Tormod Hausken Jacobsen.

Også mot slutten av etappen venter tre tøffe stigninger for rytterne. Den siste kommer to mil og her skal dagen andre bakkepoeng deles ut. En smart rytter med nok krutt i beina her, kan kanskje holde unna til hovedfeltet og snyte Kristoff eller de andre spurterne for seieren.

Målgangen i Sauda kan bli utfordrende med to nittigraderssvinger før oppløpet. Det er meldt regvær i målbyen noe som kan by på glatt veibane.

Tagget med:

Les også disse