FORHINDRET TERRORANGREP?: Tysk politi skal ha avverget et terrorangrep mot et sykkelritt der Alexander Kristoff skulle delta. Foto: AP Photo/Michel Spingler

Kristoff-ritt avlyses etter avverget terrorangrep

Procycling
Tips meg

Publisert 30.04.15 18:18

Del på    

– Det er ekkelt, sier Kristoff.

(Dagbladet/procycling.no): Tysk politi pågrep natt til torsdag to personer som skal ha planlagt et terrorangrep mot Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt i Tyskland, der Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm skulle delta fredag.

Torsdag kveld melder politiet i Hessische at arrangøren må avlyse det tyske endagsrittet, med hensyn til lokalbefolknignens sikkerhet.

– Sykkelklassikeren Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurthar er kansellert av Politikammeret i Hessen torsdag kveld, 30 april 2015, grunnet faren mot befolkningen. Alle 17 ritt, elite, ungdom, junior, U23, de fire Skoda Velo Tour-rittene faller helt bort, melder arrangøren.

Katjusja-rytter Sven Erik Bystrøm er på plass i Tyskland, men var ikke informert om avlysningen da procycling.no tok kontakt.

– Jeg vet ikke mer enn deg nå, men i så fall er det kjedelig, sier Bystrøm til procycling.no torsdag kveld.

Ektepar pågrepet
TV 2 siterer den tyske TV-kanalen ZDF, som melder at angrepet var planlagt i en liten landsby i et skogsområde der løypa går gjennom. Foruten Kristoff og Bystrøms Katjusja, skulle flere storlag delta i Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt – inkludert Milano-Sanremo- og Paris-Roubaix-vinner John Degenkolb (Giant-Alpecin).

Politiet skal ha funnet rørbomber, våpen og en detonator hjemme hos de to pågrepne, som er gift.

Mannen skal i en årrekke hatt kontakt med en gruppe kalt «Sauerland», som stod bak et terrorangrep i 2007 i Medebach i Tyskland.

Kristoff: – Det er ekkelt
Alexander Kristoff som ankom Frankfurt sammen med Bystrøm i dag, hadde nettopp blitt informert om saken.

– Det er godt at de har klart å avverge det, slik at det ikke ble noe av. Hvis ikke hadde jo mange liv stått i fare, sier Kristoff til Dagbladet. 

– Hvordan er det å få en slik beskjed?

– Det er klart det er ekkelt å få en slik beskjed. Men slik kan skje hvor som helst og når som helst, sier Kristoff.

Stein Ørn, treneren til de to norske deltakerne, kommenterer avlysningen overfor Aftenbladet.

– I den verden vi lever i nå, er jeg likevel ikke overrasket over at et slikt arrangement med masse mennesker og mye media på plass, er et terrormål, sier Ørn.

– I et sykkelritt vil jo også muligheten for å kontrollere tilskuerne være mindre enn for eksempel på en fotballkamp, men det er godt å høre at man ser ut til å ha klart å avverge det, sier Ørn.

Kristoff vant Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt, mens Bystrøm gikk til topps i U23-utgaven i 2012. Katjusja-duoen flyr hjem til Norge fredag morgen.