STØRRE: Etappevinner Alexander Kristoff (i grønt) under siste konkurransedag i Tromsø i sommer. Neste år et steg høyere på rangstigen.

STØRRE: Etappevinner Alexander Kristoff (i grønt) under siste konkurransedag i Tromsø i sommer. Neste år er rittet steg høyere på den internasjonale rangstigen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Høyere status for Arctic Race of Norway

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 2.10.14 15:05

Del på    

Belønnes av UCI etter to vellykkete arrangement.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) oppgraderer statusen til Arctic Race of Norway.

Før den tredje utgaven av rittet gjennomføres neste sommer, justeres rittkategorien opp fra 2.1 til klassen 2.HC.

Det bekrefter Arctic Race of Norway i en pressemelding torsdag. Rittet har opplevd stor suksess så langt, og interessen bare økte i sommerens utgave sammenlignet med debutåret.

Ni lag som deltok 2014-utgaven av Tour de France stilte også til start i Hammerfest 14. august. Det var to flere enn de sju tourlagene som kom til Bodø og Nordland i 2013.

Hele 180 land viste TV-bilder fra årets Arctic Race, mens seertallene til TV 2 steg med 50 prosent fra det første året. Ifølge ARNs pressemelding fulgte 160.000 mennesker årets etapper ute i løypene, mens rittet i tillegg er blitt verdens åttende største sykkelritt på sosiale medier.

At Arctic Race of Norway nå får status som 2.HC-ritt er en ny stor opptur for arrangøren.

– Nord-Norge og norsk sykkelsport er veldig takknemlige for denne avgjørelsen. Oppgraderingen inspirerer oss til å utvikle arrangementet enda mer og det vil ha en god effekt for hele Norge, sier Arctic Race-direktør Knut-Eirik Dybdal.

Også rittdirektøren fra den franske Tour de France-arrangøren Amaury Sport Arganisation (ASO), Claude Rach, gleder seg til nye versjoner av verdens nordligste sykkelritt.

– Oppgraderingen viser at rittets potensial er blitt anerkjent. Dette rittet har en sterk identitet som gjør at det skiller seg ut blant verdens profesjonelle sykkelritt. Dessuten føler alle samarbeidspartnere seg som den del av rittet. Vi har et felles mål om å etablere ARN som et unikt arrangement i Norge og vel plassert på den internasjonale sykkelkalenderen, sier Rach.

Tredje utgave av Arctic Race of Norway arrangeres i perioden 13.-16. august 2015.

Tagget med: , , , ,

Les også disse