SLÅTT AV HOLST ENGER: Edward Theuns (til venstre) hadde lite å stille opp med mot Sondre Holst Enger i Kroatia tidligere i år.

BEST: Edward Theuns hadde ikke mulighet til å gjøre noe med Sondre Holst Enger. Nordmannen tok sin første seier for sesongen på imponerende vis. Foto: KL Photo

Holst Enger showet etter seier – videoen er sett av over 30 000

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 24.04.16 20:07

Del på    

- Jeg danser når jeg er glad. Se videoen her!

Sondre Holst Enger tok en overbevisende seier på den siste etappen av Tour of Croatia søndag.

Nesten like imponerende var hans vanvittige seiersdans på podiet etter målgang som har gått sin seiersgang på Twitter.

Procyclingstats, Velonews og Cyclinghub er bare noen av nettstedene som har delt videoen av dansen. I skrivende stund har videoen, som er tatt av HRT Sport, nesten 30 000 visninger på deres Facebook-side.

Se videoen under. Gjengitt etter tillatelse av HRT Sport!

Showmann Holst Enger tar det med et smil.

– Jeg ble bare så sykt glad. Når jeg blir glad, danser jeg, sier nordmanenn til procycling.no.

– Jeg synes jeg kunne tillate meg å danse på podiet, det passet bra inn.

Les også: Holst Enger vant i Kroatia

Slet med sykdom
Det var en tydelig fornøyd 22-åring procycling.no snakket med et par timer etter hans andre seier i IAM-drakten.

Det kunne imidlertid endt helt annerledes, etter at han følte en forkjølelse tidligere i etapperittet.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle ende slik etter at jeg ble forkjøla den første dagen. Etter den andre etappen vurderte jeg neste å stå av fordi jeg slet sånn. Men så følte jeg med bedre og bedre for hver dag. Før forkjølelsen hadde jeg en veldig bra form, og jeg visste at dersom jeg ble frisk, kunne det gå bra. Nå fikk jeg sjansen den siste dagen, og da måtte jeg ta vare på den.

I den tekniske finalen, der rytterne blant annet måtte takle trikkeskinner og brostein, syklet Holst Enger eksemplarisk.

Nordmannen satt hele tiden plassert blant de fremste, men tok ikke unødvendig med vind. Opp den bratte brosteinsbelagte bakken på de siste hundre meterne, var han hele tiden årvåken.

Foto: KL Photo

BRA DAG: Sondre Holst Enger viste god form og taktisk sans på den siste etappen av Tour of Croaita. Foto: KL Photo

Var kald
Da Edward Theuns startet spurten, lot han Timothy Dupont gå etter. Men da belgieren ikke klarte å tette luka, måtte Holst Enger gjøre det på egenhånd.

– Jeg prøvde å være så kald som mulig. Jeg så at han fra Trek gikk, og tenkte at jeg måtte være med. Jeg lå bak en rytter fra Verandas Willems, men han klarte ikke å tette. Da må jeg gjøre det selv. Jeg tok ham på ytteren og ble litt sperra. Da var jeg litt redd for at det ikke skulle gå. Men jeg kom meg forbi og tok det.

Theuns imponerte i vårens brosteinsklassikere, både med sin sterke spurt og sine fartsøkninger i brosteinsbakkene. Søndagens finale passet ham ypperlig, men en nordmann ble for sterk. Uten at Holst Enger visste noe særlig om sin konkurrent.

– Det er ikke verst å slå en rytter av Theuns’ kaliber?

– Det er kanskje ikke det. Jeg vet ikke helt, svarer Holst Enger i sedvanlig stil, tydelig uten særlig kunnskap om mannen han nettopp har slått.

– Utrolig gøy
På den siste etappen stilte hele WorldTour-laget seg bak hortenseren.

I en avslutning som knapt kunne vært designet bedre for ham, ga han lagkameratene lønn for strevet.

– Det er utrolig gøy! Jeg fikk skikkelig hjelp fra laget. Alle gjorde en megabra jobb. Jeg fikk spart mye krutt til spurten, og det var utrolig deilig å vinne.

– Det er noe spesielt med å komme først over målstreken. Man kan senke skuldrene og man får mer tilitt fra laget. Da blir plutselig sykling mye, mye morsommere.

Etter å ha slitt mye med sykdom tidligere i sesongen, har nå Holst Enger klart å stable på beina flere gode ritt i det siste.

Forkjølelsen i starten av etapperittet ødela åpenbart ikke formen, som nå virkelig har begynt å ta seg opp etter den tunge starten.

– Det er deilig at det endelig klaffer. Jeg trenger ritt for å komme i form. Det har jeg fått nå, og det er typisk at jeg kommer i form i april-mai.

Nå gleder unggutten seg til fortsettelsen. Neste ritt på kalenderen er Tour de Picardie i midten av mai, før han etter planen skal sykle med landslaget under Tour of Norway.

Tagget med: , , ,

Les også disse