NYTT LAG: Holst Enger er på vei til franske AG2R. Her shower nordmannen på lagpresentasjonen i Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Holst Enger på vei til fransk profflag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.07.16 12:52

Del på    

Nordmannen snart klar for sitt nye lag.

Sondre Holst Enger er inne i sin siste sesong for sveitsiske IAM Cycling. Laget legges ned etter 2016-sesongen, og 22-åringen må dermed se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Etter det procycling.no erfarer er nordmannen på vei til franske AG2R La Mondial.

Laget er blant de mest tradisjonsrike i sykkelsporten, og tirsdag ble også den økonomiske fremtiden sikret. På hviledagen i Tour de France annonserte AG2R at hovedsponsoren er med helt til 2020.

Les også: AG2R forlenger med to år

– Sondre er en vinnertype
Unguttens trener, Atle Kvålsvoll, kan ikke bekrefte at lærlingen er på vei til AG2R, men poengterer at det viktigste er at Holst Enger kommer til et lag med et godt miljø.

– Mange lag er interessert. AG2R er et av flere lag. Dimension Data har også vært interessert. Sondre er en vinnertype, så han må til et lag der han har muligheten til å kjempe om seier i en del løp. Det viktigste er at Sondre kommer til et lag der han kan utvikle seg. Med et rent og godt miljø, forteller Kvålsvoll til procycling.no.

Etter det procycling.no forstår, vil ikke Dimension Data signere en ny nordmann i løpet av Touren. Det er også Edvald Boasson Hagen som har det siste ordet for hvem laget går etter.

Imponerer i debuten
Holst Enger har imponert mange i sin debut i verdens største sykkelritt. Han åpnet med danseshowet under lagpresentasjonen, og fulgte opp med flere solide prestasjoner i et toppet spurtfelt på franske veier.

Etter to sjetteplasser den første uken, presset Holst Enger seg opp på pallen under mandagens etappe. Bak kjempende Sagan og Kristoff lurte Horten-syklisten seg inn som nummer tre, og tok sin første pallplass i Tour de France.

Les også: – En Tour de France-rytter for fremtiden

Nære seier på hjemmebane
Det norske stortalentet startet som stagiaire hos IAM, høsten 2014. I Østerrike rundt 2015 kom den første proffseieren da nordmannen gikk til topps på den første etappen.

Holst Engers foreløpig eneste triumf i 2016 kom på sjette etappe av Kroatia rundt. Klassikersesongen gikk ikke helt som nordmannen hadde håpet, men IAM-rytteren har våknet til live utover i sesongen.

Etter seieren i Kroatia tok Hols Enger andreplassen i Tour de Picardie, kun slått av Nacer Bouhanni. Et av høydepunktene kom i Tour of Norway da IAM-rytteren tok tre andreplasser og kapret tredjeplassen i sammendraget.

Tagget med: , , , ,

Les også disse