GLAD FOR SJANSEN: Karl Lima mener det er bra for utviklingen til kvinnesyklingen at de nå får sjansen til å kjøre de samme klassikerne som herrene. Her er han sammen med Marianne Vos under Ladies Tour of Norway i Halden 2014. Foto: Anton Vos.

Hitec-sjefen: – Enormt bra at vi får ta del i folkefesten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.04.17 20:29

Del på    

Søndag skal endelig damene få prøve seg i Liège-Bastogne-Liège.

Det blir en travel helg for Hitec Products. Lørdag skal de sykle Omloop van Borsele i Nederland, før Ardenner-uken kulminerer med tidenes første utgave av Liège-Bastogne-Liège for damene på søndag.

Hitec vant det nederlandske rittet i både 2014 og 2015, og i det som er svakere startfelt enn vanlig på grunn av Liège-Bastogne-Liège, er ambisjonene store for 2017-utgaven.

 – Rittet i morgen satser vi på å vinne. Det gjør vi. Jeg er fornøyd om vi er på pallen , men vi går for å vinne. Det har vi gode sjanser til, sier lageier Karl Lima til procycling.no.

Andersen tror på seiersmulighetene

På grunn av at spurtsterke Nina Kessler har slitt med sykdom den siste tiden, forteller Lima at de sannsynligvis vil kjøre for stortalentet Susanne Andersen. Lima uttalte før sesongen at han forventer at Andersen tar sin første seier som senior i år, og etter en trøblete forsesong med knesmerter, har Stavanger-jenta vist gode tendenser de siste ukene.

18-åringen ble nummer to på den fjerde etappen i Healthy Ageing Tour bak stjernen Chantal Blaak for to uker siden, og har tro på at et godt resultat – og muligens en seier er mulig nå til helgen.

 – Jeg synes det er veldig kjekt å få muligheten selv. Nå har jeg syklet en del som hjelperytter, så det er kjekt å få muligheten selv. Jeg tror det er mulig å gå for seier om alt klaffer, sier Andersen. 

Lima: – Enormt bra at vi får sykle klassikerne

Andersen er også blant de seks som skal sykle for Hitec i søndagens Liège-Bastogne-Liège. Mens herrene vender tilbake mot Liège fra Bastogne, er det Bastogne som er startstedet for damene. De siste snaue fire milene er imidlertid i samme løypa som herrene, og inneholder velkjente bakker som Côte de la Redoute, Côte de la Roche-aux-Faucons og Côte de Saint Nicolas.

 – Jeg synes det er enormt bra at vi får sykle de klassikerne. Det har litt negativ effekt på enkelte tradisjonelle dameritt, men jeg tror likevel det er veien å gå. At vi får komme inn i disse rittene, og ta del i folkefesten disse rittene er og få oppmerksomhet, sier Lima. 

I det belgiske rittet har Lima størst tro på Vita Heine og Katrine Aalerud, med Susanne Andersen som en potensiell joker.

– Hun har virkelig vært hjelperytter de to forrige rittene, men slik hun har klatret har vi begynt å tenke om hun er for god til å være hjelperytter i de rittene, sier Lima.

Andersen selv har ingen tro på at hun selv kan være med på å prege toppen av resultatlista. 

– Jeg er ikke en joker i Liège-Bastogne-Liège, sier hun, og nærmest bryter ut i latter. – Vi har to gode klatrere på laget, så jeg ønsker å hjelpe dem best mulig. Det ser ut som et steinhardt ritt, enkelt og greit. De første 75 kilometerne ser ikke helt avskrekkende ut, så jeg håper i hvert fall at jeg kan få gjort en bra jobb inn dit.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMERTEFRI: Susanne Andersen har ikke kjent noe til knesmertene som gjorde at hun først sesongdebuterte for én måned siden. Hun skal til sjekk når hun kommer hjem til Stavanger, men tror ikke skal hemme henne noe videre. FOTO: Team Hitec Products

Uvant hjelperytterrolle for juniorstjernen

Selve hjelperytterrollen er relativt ny for Andersen, som i sin tid i juniorklassen stort sett alltid var blant de aller beste. Dermed har det blitt en overgang, fra å kjempe om seier i hvert ritt, til å hjelpe fram andre ryttere på laget.

 – Det var veldig merkelig i starten. Da jeg var junior, kunne jeg egentlig gjøre alt jeg ville i feltet. Det var jeg og noen få andre som styrte rittet. Nå blir vi mest styrt av andre. Du må legge om taktikk og mentalt sett, at det er greit å ikke henge helt med i toppen, sier hun. 

– Jeg får veldig mye igjen for å hjelpe de andre, det gir meg like mye så lenge de gjør sitt beste for å levere et godt resultat. Da synes jeg det er like gøy å sykle ritt. Jeg vet at hvis de ser at jeg ofrer meg virkelig for de, så vil jeg få noe tilbake når det skal kjøres for meg.

Og selv om hun ikke føler seg som noen joker til søndagens ritt, er hun klar på at hun ønsker å forbedre kapasiteten i bakkene.

– Jeg kjemper hele tiden for å bli bedre på alle områder. Jeg har veldig lyst til å være god i ritt som Flandern rundt og Amstel Gold Race, og da må du være god i litt kortere bakker. Jeg jobber hele tiden for at jeg skal bli god på det, sier Andersen.

Team Hitec Products i EPZ Omloop van Borsele: Thea Thorsen, Cecilie Gotaas Johnsen, Nina Kessler, Susanne Andersen, Ingvild Gåskjenn og Katrine Aalerud.

Team Hitec Prodcuts i Liège-Bastogne-Liège: Katrine Aalerud, Susanne Andersen, Charlotte Becker, Vita Heine, Nina Kessler, Cecilie Gotaas Johnsen.

PS! Fredag kveld ble det arrangert en tempo i forbindelse med Omloop van Borsele. Thea Thorsen var den eneste norske deltakeren der, og endte på en 14. plass av 35 startende.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse