NY START: Edvald Boasson Hagen og de nye lagkameratene hans skal få styre mye selv. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com

Edvald brøt Giro d’Italia

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.05.14 12:26

Del på    

Tør ikke fortsette.

Edvald Boasson Hagen stiller ikke til start på tirsdagen monsteretappe oppover Stelvio.

Det melder Team Sky.

Det er skader nordmannen pådro seg tidligere i rittet som blir oppgitt som grunnen.

– Jeg synes det er trist å forlate rittet, men jeg kunne ikke risikere at skadene mine blir være og rammer formen min på lang sikt, sier Boasson Hagen til lagets hjemmeside.

Involvert i massevelt
Boasson Hagen var involvert i velten som tok ut nesten tre fjerdedeler av hovedfeltet på den sjette etappen. Der skrapet han seg kraftig opp og landet på hardt på siden.

Det gikk verst utover ribbein, bryst og rygg.

– Han har vondt når han puster, og da er det ingen vits i å utsette seg for det rytterne skal igjennom her i dag. Edvald slo også brystet da han veltet. Derfor bestemte Team Sky i går at han ikke skulle starte dagens etappe, sier manager Birger Hungerholdt til procycling.no.

– Var den opprinnelige planen at Edvald skulle fullføre hele rittet?

– Ja, planen var at han skulle kjøre igjennom hele, og det ønsket han selv også. Nå er det derimot ikke noe poeng i det. Edvald skal ta det i ro en uke i Norge før han starter opptreningen til Tour de France igjen, sier Hungerholdt som er på plass i Italia.

Det betyr at Critérium du Dauphiné – med start 8. juni – trolig går uten nordmannen.

Årets råeste giroetappe venter
Giro d’Italia fortsetter tirsdag med en 139 kilometer lang kraftprøve av de sjeldne. Rytterne skal forsere Passo Gavia (2.618 meter), Passo Stelvio (2.758) og Val Martello (2.059).

– Hva slags forhold venter rytterne på dagens etappe?

– Det er helt jævlig her. Tre varmegrader og regn. I Norge skammer vi oss nesten når det er dårlig vær under våre sykkelritt. Men her er jeg glad for at jeg tok med meg boblejakka, sier Hungerholdt.

Det er forventet en durabelig oppgjør mellom Nairo Quintana, Rigoberto Uran, Rafal Majka, Cadel Evans og Domenico Pozzivivo under den elleville etappen i fjellkjeden Dolomittene og Sør-Tirol.

Team Sky står foreløpig uten etappeseier i rittet. Det hjelper ikke laget at Boasson Hagen nå er ute. Kanstantsin Sivtsov sto av etter den 14. etappen, og verken Peter Kennaugh, Ben Swift eller Dario Cataldo har klart å åpne seierskontoen så langt.

PS! Hungerholdt avkrefter informasjonen om at Boasson Hagen allerede er på vei hjem til Norge. Det skjer tidligst i morgen, onsdag.

Tagget med: , , ,

Les også disse