INGEN PRIORITERING: Norges Cykleforbund kommer til å fortsette å kjempe for velodromprosjektene i både Sola og Asker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

INGEN PRIORITERING: Norges Cykleforbund kommer til å fortsette å kjempe for velodromprosjektene i både Sola og Asker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er mest å hente på å satse på begge prosjektene

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 27.02.16 19:06

Del på    

Ingen prioritering i velodromsaken på Forbundstinget.

Lørdag ble det holdt Forbundsting i Bergen.

Én av sakene det skulle omhandle var byggingen av velodromen i Norge.

«Det er under utvikling to konkrete innendørsvelodromer i Norge, i Sola og i Asker. Forbundsstyret ber Forbundstinget om råd til prioritering av de to søknadene, da det trolig ikke er midler til begge i samme periode (år)», sto det på sakslisten.

Bakgrunn: Velodrom-millioner på spill – avgjøres på sykkeltinget

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen hevder imidlertid lørdag kveld at det ikke ble gjort en slik prioritering på tinget.

– Man ønsket seg en prioritering, men Forbundsstyret ser ingen grunn til en sånn prioritering slik situasjonen er nå, sier Tiedemann Hansen til procycling.no.

– Vi skal fortsette å jobbe knallhardt for begge prosjekter.

I Sola er det snakk om en fullblodsvelodrom som kan huse internasjonale konkurranser.

I Asker er det snakk om en 200 meter lang velodrom og et nasjonalt kompetansesenter for sykling.

Sykkelpresidenten bedyrer at ingen av prosjektene har kommet såpass langt at en prioritering er nødvendig.

– Det er ikke noe grunnlag ennå. Ingen av prosjektene har kommet såpass langt, og ingen er ferdig finansiert. Det er greia. Det mangler fortsatt midler i både Sola og Asker. Vi må fortsette å jobbe aktiv for begge, og det var det som ble foreslått. Vi har tatt et godt steg videre for å få bygd en velodrom i Norge.

I Rogaland skulle man gjerne sett at Sola hadde fått full støtte. Prosjektet er allerede godt i gang med finansering, og har støtte fra fire kommuner og Kulturdepartementet.

Men i Norges Cykleforbund hevdes det fortsatt at det gir mening å støtte begge planene.

– Noen ønsket en prioritering, men det er mest å hente på å satse på begge prosjektene. Dette er ikke noe nederlag for Sola. Vi skal jobbe like knallhardt med Sola som det i Asker. Vi skal jobbe tett med Folkehallene.

Tagget med: , , ,

Les også disse