YPPET SEG: Sondre Holst Enger fortsatte den gode trenden fra Tour of Croatia .FOTO: Stiehl Photography/Tour of Croatia

– Det blir en voldsom snakkis

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.04.16 10:31

Del på    

Atle Kvålsvoll fornøyd med prestasjon og feiring.

(procycling.no): På siste dag av Kroatia rundt lyktes det endelig for Sondre Holst Enger.

Hortenseren utmanøvrerte Timothy Dupont og Edward Theuns, og jublet som en gal både over målstreken og på det ventende podiet.

Se video av opptrinnet her:

Seiersdansen har gått sin seiersgang i sykkelverdenen. procycling.nos artikkel har blant annet nådd nesten 50 000 lesere.

– Det blir en voldsom snakkis. Sondre er Sondre, men han skiller seg ut. Det gir en del merverdi når det kommer til antall treff på slike videoer, og det er selvsagt viktig for sponsorene, sier trener Atle Kvålsvoll til procycling.no.

– Har du lært ham disse trinnene?

– Absolutt ikke. Han kjørte en liknende variant fra podiet under Tour of Norway. Sondre er i utgangspunktet litt sjenert, så for ham er det helt impulsivt. Det er slike ting han gjør når han er glad.

Trenger å kjøre klassikerne
Glad er også treneren når 22-åringen endelig lykkes.

Også 2016-sesongen har vært svært variabel for vestfoldingen. Bunnpunktet var kanskje da han ble tatt rett av klassikerprogrammet etter at han var syk i oppkjøringen til Kuurne-Brussel-Kuurne.

– Sondre har ambisjoner, og det er blant annet i klassikerne han har lyst til å prestere de kommende årene. Da er det selvsagt viktig å få lov til å kjøre dem. Samtidig er han veldig flink til å komme seg over i kampmodus.

– Han bestemmer seg for å gjøre treningsjobben og slå tilbake. Han imponerer meg veldig der. Sondre har hatt en del tunge perioder, men han evner å reise seg igjen. Det gjorde han nå, og fikk betalt for det. Vi vet at han er utrolig god når han først er oppe på normalnivået sitt.

– Ikke mange norske proffer vinner
Sykdom har vært den største utfordringen. Holst Enger var tilbake til Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke og De Brabantse Pijl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PUSTET LETTET UT: Jobben var gjort for Sondre Holst Enger etter seier under avslutningen av Tour of Croatia. FOTO: Stiehl Photography/Tour of Croatia

PUSTET LETTET UT: Jobben var gjort for Sondre Holst Enger etter seier under avslutningen av Tour of Croatia. FOTO: Stiehl Photography/Tour of Croatia

Deretter ble han syk igjen – foran Amstel Gold Race.

Også Kroatia Rundt startet med en forkjølelse.

– Underveis var det litt på vippen om han skulle fortsette rittet. På dag tre følte han seg OK, på dag fire gjorde han et lite solostunt og i går vant han, oppsummer Kvålsvoll.

– Hvor viktig var den seieren der?

– Hvis du ser på de norske proffene er det ikke mange av dem som vinner sykkelløp. Det er ingenting som kan måle seg med en seier, uansett hvilken type løp det dreier seg om. Det var bra mostand i årets Kroatia rundt, og det var en tøff finale. Det var ingen tilfeldigheter. Sondre har bygget seg veldig bra opp etter å ha litt med sykdom i starten av sesongen. Han har kjørt mye som opptrekker, og ikke fått mange egne muligheter. I går fikk han god hjelp av laget sitt og da er det selvsagt helt topp å levere varene.

Sondre Holst Enger får nå en liten pause fra konkurranse. Hans neste ritt blir Picardie, før han stiller for et norsk landslag under Tour of Norway.

I juni kan Tour de Luxembourg og ZLM Toer bli blant oppdragene hans.