SUVEREN SPURT: Asbjørn Kragh Andersen (foran) og Søren Kragh Andersen gjorde en perfekt spurt og sikret dobbeltseier med storebror Asbjørn først over målstreken. Odd Christian Eiking (til høyre) ble beste nordmann på tredjeplass. Foto: Jonas Lindstrøm, www.procycling.no

Dansk dynamitt: Beste nordmann på tredjeplass

Jonas Lindstrøm
Tips meg

Publisert 10.05.15 15:57

Del på    

Intens avslutning på Ringerike GP.

HØNEFOSS/OSLO (procycling.no): Ringerike GP ble en thriller hvor det bare var de sterkeste som satt igjen til slutt.

På den siste runden à 5,9 kilometer sto det mellom fire nordmenn, tre dansker og én svenske.

Ingen klarte å skaffe en avgjørende luke opp Riperbakken, dermed var det duket for en avgjørelse inne på oppløpet i Hønefoss.

Der viste det danske brødreparet Kragh Andersen (Trefor-Blue Water) seg sterkest.

– Helt sykt
Lørdag vant lillebror Søren Hadeland GP, søndag var det Asbjørns tur. Brødreparet var først ut på oppløpet, og sistnevnte vant foran lillebroren.

– Det er helt sykt. Vi er bestevenner, trener alltid sammen og står hverandre nær. I en flat spurt er jeg nok litt raskere enn Søren, forteller Asbjørn Kragh Andersen til procycling.no etter at seieren er i boks.

– Vi kjører helt perfekt som lag fra kilometer null. Etter hvert gjør Joker det til et tøft ritt, men med tre ryttere i den fremste gruppen var det helt perfekt for oss, utdyper Asbjørn.

Sistemann fra Trefor-Blue Water-laget som var med i teten da seieren sto på spill var svenske Michael Olsson.

– Bare min egen feil
Odd Christian Eiking (Team Joker) ble beste nordmann på tredjeplass. Hans lagkamerat Vegard Stake Laengen fulgte på plassen bak.

– Vi gjorde noen dårlige taktiske vurderinger på de siste kilometerne, det har vi ikke råd til.

– Hva tenker du på?

– De (Trefor-Blue Water) tok oss på sengen i den siste dumpen før oppløpet. Så ble jeg sperret i de to siste svingene, det var bare min egen feil. Jeg tror jeg hadde hatt sjansen på seier med riktig posisjonering, men jeg kastet bort muligheten, sier Eiking til procycling.no like etter målgang.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jonas Lindstrøm, www.procycling.no

TOPP TRE: Alle tre ga uttrykk for at de var fornøyde på podiet etter søndagens Ringerike GP. Foto: Jonas Lindstrøm, www.procycling.no

20-åringen var toneangivende i finalen av rittet. Med omtrent 20 kilometer igjen angrep han alene, hentet Håvard Blikra (Coop-Øster Hus) og støtet fra ham med snut tolv kilometer igjen, opp Riperbakken for nest siste gang.

– Jeg følte meg veldig bra. Jeg tenkte egentlig ikke at jeg skulle få noen luke, og at noen kom til å være med. Laget gjorde nok en bra jobb med å stenge de bak, og jeg ga alt jeg hadde.

– Men det ble for tungt å være alene på hele runden og kjøre med syre før jeg måtte opp bakken igjen, forklarer Eiking.

Hektisk fra første tråkk

Det var en tøff start på rittet, og flere måtte slippe hovedfeltet allerede den første timen grunnet det høye tempoet. Det var tydelig at flere lag ønsket å være med i bruddet, og det gjorde at det tok lang tid før det ble etablert.

Men da et brudd først fikk flere minutters ledelse, ble det umiddelbart farlig. Ikke færre enn ti ryttere var med på leken, henholdsvis Marius Hafsås (Team FixIT.no), Reidar Borgersen (Team Joker), Håvard Blikra (Coop-Øster Hus), Thomas Riis (Trefor-Blue Water), Daniel Foder (Trefor-Blue Water), Stefan Kreder (Metec TKH), Petter Theodorsen (Ringeriks-Kraft), Steinar Rasmussen (Kobba SK) og Alexander Perez (Lillehammer CK).

Luken deres ned til hovedfeltet bare vokste, og med omtrent 70 kilometer igjen hadde de drøyt fem minutters forsprang.

Bak i feltet begynte etter hvert Team Joker hardkjøret, og de tok kraftig innpå de ti i front før klatringene opp Knestang og Smeden fem mil fra målstreken, og over toppen var avstanden mindre enn to minutter.

I tet angrep Blikra bruddkameratene for å holde feltet på avstand, og ingen i bruddet klarte å svare. Feltet spiste jevnt og trutt av rogalendingens ledelse, og opp Riperbakken for tredje gang angrep Odd Christian Eiking (Team Joker).

Han kom raskt opp til Blikra, opp den bratte bakken for fjerde av sjette gang var Eiking alene i tet.

Bak i hovedfeltet kjørte det danske laget Trefor-Blue Water hardt for å hente 20-åringen, og de lyktes.

Derfra ble det et utskillelsesritt, og bare de sterkeste satt igjen. Det danske laget hadde tre ryttere der, Søren Kragh Andersen, Asbjørn Kragh Andersen og Michael Olsson. I tillegg var Eiking og Vegard Stake Laengen der for Team Joker, samt Øivind Lukkedahl (Ringeriks-Kraft), August Jensen (Coop-Øster Hus) og Alexander Kamp (Team ColoQuick).

Seieren sto mellom dem.

På den siste kilometeren tok Trefor-Blue Water kontroll, og de sikret dobbeltseier. Asbjørn Kragh Andersen vant foran lillebror Søren Kragh Andersen. Eiking ble beste nordmann på tredjeplass.

Tagget med: , , ,

Les også disse