SJETTEPLASS: Dan Martin trosset smertene

KRIGER: Dan Martin fullførte Tour de France med brist i ribbeina. Neste år blir han trolig lagkompis med Alexander Kristoff hos UAE Team Emirates. Da blir målet å vinne Liège-Bastogne-Liège. AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE

Dan Martin på vei til Kristoffs nye lag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.08.17 11:47

Del på    

Fortsatt uavklart rundt dansk hjelper.

(procycling.no): Alexander Kristoff og UAE Team Emirates er enige om at 30-åringen fra Stavanger sykler der neste sesong.

Det tross at den formelle signaturen på avtalen fremdeles mangler.

procycling.no kjenner også til at irske Dan Martin mest sannsynlig blir å finne i laget de neste årene.

Iren ble nummer seks sammenlagt i årets Tour de France, og vil få en kapteinsrolle i Mauro Gianettis mannskap. Han bærer også en drøm om å vinne Liège-Bastogne-Liège. Denne sesongen ble han henvist til andreplass både der, og i La Flèche Wallonne. Begge ganger sto Alejandro Valverde i veien.

Etter at denne saken ble publisert, offentliggjorde Dimension Data at de har hentet Louis Meintjes, sammenlagtrytter til UAE-laget under Tour de France, foran neste sesong.

Astana henter klatrer – uavklart rundt Aru

UAE Team Emirates har også vist interesse for Fabio Aru, men både Trek-Segafredo og hans nåværende arbeidsgiver, Astana, leder an i kampen om underskriften til  27-åringen fra Sardinia.

I starten av Tour de France fikk procycling.no opplyst at Aru helst ville fortsette karrieren i Trek-Segafredo.

Belgiske Het Nieuwsblad har siden bekreftet at Luca Guercilenas mannskap ligger langflate etter italieneren, et ønske som ikke akkurat avtok i styrke når Alberto Contador bestemte seg for å legge opp etter vueltaen.

La Gazzetta Dello Sport har skrevet at Astana skal kunne forlenge med italieneren om de matcher betingelsene fra konkurrerende lag.

Astana offentliggjorde mandag en dårlig skjult hemmelighet, nemlig at de plukker opp Jan Hirt etter hans imponerende klatring i årets Giro d´Italia. Tsjekkeren sykler i år for CCC Sprandi-Polkowice, og ble femtemann opp til Ortisei på den 18.-etappen og til slutt ble 12.-mann sammenlagt.

Alexandre Vinokourov har også hentet inn Omar Fraile (Dimension Data) og Davide Villella (Cannondale-Drapac).

Norsk kontingent øker

UAE Team Emirates har allerede Vegard Stake Laengen på lønningslista.

Neste år kommer Kristoff, og han bringer trolig med seg treningskompis Sven Erik Bystrøm. Overfor Haugesunds Avis bekrefter Bystrøm at neste års kontrakt er i boks:

– Jeg har signert, så det er opp til mitt kommende lag å offentliggjøre det. Når vet jeg dessverre ikke, sier han til avisen.

Kristoff og Bystrøm deler finske Joona Laauka som agent. Det gjør derimot ikke opptrekker Michael Mørkøv som har Baden Cooke som agent.

Agentforviklingene har skapt problemer for danskens inntog hos laget med sponsorstøtte fra Abu Dhabi. Fremdeles er det uklart om dansken blir med på flyttelasset, men hadde det hele vært opp til Team Kristoff, hadde Mørkøv vært signert alt i morgen.

KOMMENTAR: Dødskysset til Alexander Kristoff 

Etter at dansken kontroversielt ble fjernet fra Tour de France-laget til Katusha-Alpecin, han har hjulpet Kristoff til seirer i både Ride London Classic og under etappe to av Arctic Race.

EM-gullet i Herning vant Kristoff «på egenhånd», og der forsøkte Mørkøv i stedet å hjelpe Magnus Cort opp på podiet.

Mørkøv kunne ikke kommentere situasjonen da procycling.no tok kontakt mandag. Også andre WorldTour-lag har vist interesse for 32-åringen siden «bruddet med Katusha».

PS: Katusha-Alpecin offentliggjorde mandag at de har signert klatreren Matteo Fabbro (22) fra Friuli Cycling Team. Tidligere har Ian Boswell (USA) og Nathan Haas (Australia) blitt annonsert.

Tagget med: , , , ,

Les også disse