VERDENSMESTER

Even Emberland
Tips meg

Publisert 26.09.14 17:30

Del på    

Sven Erik Bystrøm er verdensmester i sykling!

PONFERRADA (procycling.no): Sven Erik Bystrøm er verdensmester i landeveissykling for U23-ryttere. Kristoffer Skjerping tok bronsemedalje mens Sondre Holst Enger endte på femteplass.

– Det er helt utrolig, sier Sven Erik Bystrøm i tv-intervjuet like etter målgang.

Han støtet i bunnen av løypas hardeste bakke med rundt fire kilometer til mål. Han holdt farten over toppen, og ingen kunne true Bystrøm på slutten av U23-VM. Siste 200 meterne brukte han på å se seg tilbake, rette på tøyet og holde hente over hodet. Overlegen seier fra Sven Erik Bystrøm.

– Jeg tok det rolig i begynnelsen av rittet, men jeg gjorde det riktige angrepet til riktig tid. Jeg la alt i det siste angrepet på slutten, og da var det ingen som klarte å følge meg. På slutten var det bare å holde det gående, sier Bystrøm videre.

– Bronsemedalje i fjor, gull og bronse i år. Hva er det med norsk sykkelsport om dagen?

– Norsk sykling er veldig bra nå, vi har gode proffer også. Så vi skal vise de på søndag også, fortsetter han.

– Vi eier alle sammen
Sondre Holst Enger knep femteplassen på dagens u23-fellesstart. Han sa han «skjønte ikke helt hva som skjedde», og var svært fornøyd etter målgang.

– Vi eier alle sammen, rett og slett, sier Sondre Holst Enger til procycling.no like etter målgang.

– Det er fortjent. Han har jobbet hardt for dette, fortsetter Enger.

Fungerte perfekt
– Jeg følte meg bra i dag, men Sven sa han hadde perfekte bein og dermed skulle prøve selv. Sondre (Holst Enger) sleit litt med kramper på slutten, så det ble til at jeg skulle prøve å spurte, sier Kristoffer Skjerping til procycling.no.

For en snau måned siden knep han en etappeseier i Tour de L’Avenir; i dag ble det bronsemedalje bak lagkameraten i VM.

– At jeg klarte å få bronse i dag, var egentlig en fantastisk bonus for meg. Det hadde vært en perfekt dag uansett. Jeg fikk hjulet til Caleb Ewan på slutten, og jeg hadde vel mer enn nok med å sitte med der. Han er vel en bedre spurter enn meg.

– Alt riktig
Hampe Falk, sportsjef i Norges cykleforbund, var en rørt mann etter U23-gullet var et faktum.

– Han er ikke en rytter som tar så mange seiere, men i dag gjorde han alt riktig, sier Hampe Falk i Norges Cycleforbund til procycling.no like etter mål.

– Han har det trykket som skal til. Han er taktisk god og dyktig utfor. Det var helt riktig, sier Falk.

– Helt perfekt
Odd Christian Eiking støtet på sisterunden, men ble hentet noen minutter før verdensmester i U23-klassen, Sven Erik Bystrøm, støtet og avgjorde VM.

– Jeg visste at jeg ikke hadde noe å gjøre i spurten, så jeg prøvde meg i bakken på sisterunden. Skjerping og Holst Enger skulle spurte, mens Bystrøm skulle støte mot slutten. Det var helt perfekt, man får det ikke bedre.

– Hvordan er det da, når du ser på oppløpet at det er norsk over alt?

– Hva er det som skjer, tenkte jeg. Det var surrealistisk. Jeg trodde det var norgescup, jeg, sier Eiking.

procycling.no fulgte U23-VM fra start til mål. Les detaljert og svært engasjert LIVE-referat i feltet under.

Live Blog Fellesstart U23, herrer