FORM: De norske banesyklistene er i Danmark for å finne toppformen. Fra venstre: Fredrik Steen, Anita Yvonne Stenberg, Anders Oddli og Rolf Morgan Hansen. Foto: NCF

De norske banerytterne viser form foran EM

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.10.16 18:38

Del på    

– Det er all in på EM.

(procycling.no): Norges beste mannlige banesyklist, Anders Oddli, er for tiden i Odense i Danmark, der han er på samling for å toppe formen mot EM i Paris i slutten av måneden.

I går syklet han 4000 meter på 4.26.5, som er fem sekunder raskere enn noen annen nordmann har kjørt. Dette var tredje gang under samlingen han presset sin personlige rekord ned, og han har sunket den med hele 8,5 sekunder.

Riktignok er ikke rekorden offisiell, da tidene er satt under trening, men tidtakingen er gjort av en nøytral, dansk part. Norges Cykleforbunds EM-krav var 4.32.5 på 4000 meter, og Oddli var med det godt under kravet. Selv om tiden ikke er offisiell, var tidtakeren godkjent av NCF, og dermed er trønderen godt under EM-kravet.

– Formen har pekt rett oppover den siste tiden. Jeg tok det kravet ganske greit nå, så jeg regner med jeg blir tatt ut til EM, forteller Oddli til procycling.no.

Alene i Danmark

Etter en meget vellykket opptreden i Roserittet, der han kjørte bra i de tøffe bakkene på Hvarnes-etappen, og toppet det med en pallplass på den siste etappen, reiste Ottestad IL-syklisten til Odense, der han daglig har tilgang på banefasiliteter.

Der har han vært i litt over to uker, helt alene, med selskap fra to andre nordmenn i helgene.

– En typisk banedag for meg nå, består av en og en halv time landevei på morgenen, eller en styrkeøkt, og så kjører jeg intervalløkt på en time-halvannen på ettermiddagen, forklarer 23-åringen, som merker at satsingen har gitt resultater på formen.

TRE AV TRE: Team FixIT.no har hatt en strålende helg i Vestfold, med total dominans i Roserittet. FOTO: Team FixIT.no

PÅ PALLEN: Anders Oddli viste god form under Roserittet, og ble nummer tre på siste etappe, kun slått av vinner Adrian Gjølberg og spurttalentet Syver Wærsted. FOTO: Team FixIT.no

Øvelsene Oddli ønsker å kjøre i Paris er scratch, poengløp og omniun. Det er gjort endringer i omniumprogrammet fra øvelsen vi så Elia Viviani, Mark Cavendish og Fernando Gaviria konkurrere i under OL. Det er kun fellesstartøvelsene scratch, poengløp og eliminasjonsløp som sykles, pluss en nyvinning av en øvelse som heter Tempo Race. Det er et ti kilometer langt poengritt med spurt på hver runde, og ett poeng til han som tar spurten.

– Det er en kaotisk øvelse. Det ble kjørt for første gang i helgen, og jeg hørte noe rykter om at kun syv av tjue ryttere kom til mål.

Før et eventuelt EM, skal Oddli sykle den danske åpningen i Odense. Der skal han i hvert fall kjøre parløp, og Norge stiller med et helnorsk par, da Fredrik Steen tar turen sørover for å delta. Likevel er han klar på at det er EM som er hovedmålet.

– Det er all in på EM. Jeg har ikke noe planer etter det, men jeg håper å få invitasjon til noen seksdagersritt.

Stenberg går for topplassering i EM

Der Oddli venter på bekreftelse på deltagelse i EM, har Anita Yvonne Stenberg allerede fått beskjed om at hun skal delta. Hero-rytteren, som har flyttet til København for å kunne satse på banesyklingen, syklet i helgen UCI-ritt i Sveits, der hun hentet en meget god fjerdeplass på poengløpet. Men etter en sterk prestasjon på dag én, sviktet det litt på dag to.

– Det startet med en 3000-meter. Jeg hadde ikke helt hodet med meg, og hadde fokus på noe helt annet. Tiden var nesten ti sekunder saktere enn det den skulle vært, så det var ganske mye. På scratchløpet på kvelden klarte jeg også å rote det til, og jeg gjorde masse småfeil som jeg vet ikke skal gjøre, så der gikk det heller ikke helt etter forventningen, beretter Stenberg.

FORNØYD: Anita Yvonne Stenberg sier seg fornøyd med en 13. plass sammenlagt omnium i sitt første bane-EM. Foto: Jean Knop

VISTE STYRKE: Anita Yvonne Stenberg plukket med seg en solid fjerdeplass fra 3 Jours d’Aigle i helgen. Her fra en tidligere anledning. Foto: Jean Knop

Nå er siste ritt før EM unnagjort, og 24-åringen skal gjøre de siste forberedelsene i Danmark. Hun ankom Odense i dag, og reiser hjem til København, der hun skal være frem til EM.

I EM håper hun å bite godt fra seg. Der skal hun kjøre scratch, poengløp og omnium.

– Hvis jeg kunne blitt topp seks, hadde det vært fint. Det er det jeg går for. Omnium er gjort om på, så det blir spennende å se hvilke utslag det vil gi.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse